Dort Westík , jak na to

Potřebné ingredience
-
Postup přípravy
Přiložila jsem několik fotek postupu. Také jsem hledala na všech stránkách, aby to dopadlo a myslím, že výsledek není špatný. Vkládám postup pro ty, kdo potřebují inspiraci jako já ,-)))).

Korpus jsem pekla v hlubokém pekáči. Korpus si nařežeme na jednotlivé díly, které prořízneme a promažeme krémem. Nožem si upravíme tvar tělíčka a hlavy s čumáčkem, přidáme nožičky. Ze zbytků uděláme punčovinu, kterou pomažeme pejska a dotvarujeme dle dalšího obrázku.

1

2

na hlavičce si kosticí uděláme důlky na oči a čumáček
takto pomazaný dortík dáme ztuhnout do lednice. Nechávám přes noc, aby byl pěkně ztuhlý.
Druhý den můžeme potáhnout. Fondán si vyválíme asi tak 0.5 cm silný a pěkně uhladíme. Srst se rýhuje kosticí. nebojte se toho, když je celý orýhovaný, tak to vypadá jako srst,-). Já to nejdříve zkoušela na kousku hmoty, abych to ve finále nezkazila, ale šlo to dobře, tak jsem hned přešla na pejska.
Doděláme oči, nos, uši, jazyk, drápky a ocásek. Libovolně dozdobit obojkem a je hotovo!!!
Hodně úspěchů, doufám že tento návod někomu pomůže,-))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu




























